Fotograferen en fietsen in Zeeland

Terug naar overzicht workshops

Foto workshop: fotograferen en fietsen

Een mooie fietstocht maken op het prachtige schiereiland Walcheren in Zeeland en onderweg je fotoskills bijwerken. Klinkt dat goed? Dan is deze workshop iets voor jou.

Walcheren in Zeeland is een schitterend gebied met schone uitgestrekte stranden, prachtige kreekgebieden en historische dijkdorpen. En dan heb je nog de Deltawerken die zeer boeiende beelden opleveren. We nemen een overzet naar het prachtige historische Veere waar de straatfotografen hun hartje kunnen ophalen.

Met een kleine groep van maximum 8 personen maken we een mooie fietstocht met voldoende stops om te fotograferen langs een boeiend gevarieerd parcour. Zowel de natuurfotografen als stadsfotografen komen voldoende aan hun trekken.

praktisch

Zondag 22 aug 2021 (10u – 18u)

UITVERKOCHT

Afspraak op gratis parking in het centrum van Oostkapelle om 10u.
Mogelijkheid tot carpoolen vanaf Gent.
Op wandelafstand is een fietsverhuur waar een e-bike kan gehuurd worden voor 21€ per dag.

voor wie?

Voor beginnende en meer ervaren fotografen die een leuke fietstocht willen combineren met een workshop fotografie waarbij je leert letten op compositie en kleur.

Programma

We spreken af in Gent voor wie wilt carpoolen en ontmoeten degenen die rechtstreeks gaan om 10u op de parking in het centrum van Oostkapelle. Vandaar wandelen we samen naar het fietsverhuurbedrijf en huren een e-bike. Uiteraard kan je ook je eigen fiets meebrengen.

Vandaar vertrekken we naar Vrouwenpolder en fietsen langs het mooiste strand van Nederland. We rijden over de indrukwekkende Deltawerken en nemen onze tijd om foto’s te maken. Er is voldoende ruimte voor hulp bij instellingen van je fototoestel of tips waarop je kan letten om betere foto’s te maken. Ik vertrek ook steeds van enkele opdrachten op zo gericht te leren letten op compositie en kleur.

Ons middagmaal nemen we in een heel gezellige strandbar. Daar geef ik tips over het fotograferen in het openbaar van vreemde mensen. Veel fotografen vinden dat moeilijk. Hoe zit dat met de privacy wetgeving? Spreek je mensen aan of juist niet?

Nadien fietsen we langs het water naar de overzet die ons naar Veere brengt. In deze mooie historische stad is het altijd gezellig druk en dat is ideaal voor straatfotografie. Dat is het moment om de tips die je meekreeg bij het middagmaal in praktijk om te zetten.

Nadien fietsen we door de prachtige natuur terug naar ons startpunt. In Oostkapelle drinken we samen nog een glas en bespreken de dag.

inschrijving

Stuur een email naar foto@kattoo.be met vermelding “Workshop fotograferen en fietsen in Zeeland”. Dan bezorg ik je alle nodige informatie. De workshop gaat door vanaf 4 personen.

Max 8 personen.

Terug naar overzicht workshops