Workshops fotografie

Workshop studiofotografie 1 licht

Je hebt niet altijd veel materiaal en plaats nodig om een mooie professioneel studioportret te maken. Met slechts 1 studioflitser en een grijze achtergrond maak je deze Fine Art portretten.

De opstelling is niet prijzig en past in zo goed als in elke huiskamer. Geef geen geld uit aan dure achtergronden. Die monteer je in postproductie met Photoshop. Dat is niet alleen goedkoop maar werkt ook heel flexibel en snel. En het spaart je een hoop plaats uit

In deze workshop leer je zowel de basis lichtopstelling met 1 studiolicht als de nabewerking om tot een Fine Art portret te komen.

Studiofotografie – details

Workshop straatfotografie Oostende

Straatfotografie is heel leuk om te doen omdat het zo vrijblijvend is. Je fotografeert niet in opdracht. Het plezier van het fotograferen is hier doel op zich.

Eerst wordt je overladen met een hele reeks handige tips waarmee je nadien de straat op kan om ze te oefenen.

  • welk materiaal gebruik je best?
  • wat zijn de beste instellingen?
  • hoe spreek je vreemden aan?
  • hoe zit dat met de privacy wetgeving?
  • wat is een goede compositie?
  • wat is het belang van kleur en welke combinaties doen het goed?

Op het einde van de workshop heb je je schrik om vreemden te fotograferen overwonnen en ga je met meer gemak in het openbaar fotograferen.

Straatfotografie – details

Workshop haal meer uit je fototoestel

Je koopt een goed fototoestel want je wilt eindelijk eens betere foto’s maken. Maar het resultaat is nooit wat je ervan verwacht.

Je komt niet verder dan alles op automatisch laten staan en je toestel voor jou te laten beslissen. Van scherpte-diepte, diafragma, sluitertijd, ISO en compositie heb je niet veel kaas gegeten.

Dan is deze workshop iets voor jou.

Haal meer uit je fototoestel – details

workshop reportageflitser

Je zweert bij natuurlijk licht. Want alleen dat is mooi. Maar eigenlijk ben je gewoon bang om die reportageflitser te gebruiken. Naast het instellen van ISO, diafragma en sluitertijd komt er nu een extra parameter bij en dat is de hoeveelheid flitslicht.

Maar eens je die schrik overwonnen hebt gaat er een hele nieuwe wereld van mogelijkheden open. Je kan zoveel doen met deze extra tool.

Ben je nieuwsgierig hoe je snel met een reportageflitster resultaten hebt die helemaal niet lijken op de typische platgeflitste foto’s, dan is deze workshop iets voor jou.

Reportageflitser – details