Workshops fotografie sjabloon

Workshop haal meer uit je fototoestel

Je koopt een goed fototoestel want je wilt eindelijk eens betere foto’s maken. Maar het resultaat is nooit wat je ervan verwacht.

Je komt niet verder dan alles op automatisch laten staan en je toestel voor jou te laten beslissen. Van scherpte-diepte, diafragma, sluitertijd, ISO en compositie heb je niet veel kaas gegeten.

Dan is deze workshop iets voor jou.

Haal meer uit je fototoestel – details

WORKSHOP SMARTPHONE FOTOGRAFIE

Een goede fotograaf maakt met de eenvoudigste camera goede foto’s. Het oog is belangrijker dan het materiaal waarmee je werkt. En dat oog kan je trainen. Met enkele handige tips leer je al snel betere foto’s te maken met de camera die je altijd en overal bij de hand hebt.

Een basiskennis van wat een goede compositie is, wat kleur doet en welke combinaties goed werken geven je een nieuwe kijk op het maken van mooie beelden.

Je leert ook met enkele gratis apps de mogelijkheden van je camera geweldig uit te breiden. Om het plaatje compleet te maken bekijken we de mogelijkheden van een gratis om je foto’s heel snel professioneel te bewerken.

Smartphone fotografie – details

workshop reportageflitser

Je zweert bij natuurlijk licht. Want alleen dat is mooi. Maar eigenlijk ben je gewoon bang om die reportageflitser te gebruiken. Naast het instellen van ISO, diafragma en sluitertijd komt er nu een extra parameter bij en dat is de hoeveelheid flitslicht.

Maar eens je die schrik overwonnen hebt gaat er een hele nieuwe wereld van mogelijkheden open. Je kan zoveel doen met deze extra tool.

Ben je nieuwsgierig hoe je snel met een reportageflitster resultaten hebt die helemaal niet lijken op de typische platgeflitste foto’s, dan is deze workshop iets voor jou.

Reportageflitser – details

Workshop straatfotografie Oostende

Straatfotografie is heel leuk om te doen omdat het zo vrijblijvend is. Je fotografeert niet noodzakelijk met een welbepaald doel voor ogen of in opdracht. Het plezier van het fotograferen is hier doel op zich.

Eerst wordt je overladen met een hele reeks handige tips waarmee je nadien de straat op kan om ze te oefenen.

  • welk materiaal gebruik je best?
  • wat zijn de beste instellingen?
  • hoe spreek je vreemden aan?
  • wat is een goede compositie?
  • wat is het belang van kleuren?

Op het einde van de workshop heb je voldoende bagage om betere straatfoto’s te maken.

Straatfotografie – details

Workshop studiofotografie 1 lciht

Je hebt niet altijd veel materiaal en plaats nodig om een mooie professionele studiofoto te maken. Met slechts 1 studioflitser en een grijze achtergrond maken we deze portretten.

Deze opstelling is niet prijzig en past in zo goed als elke huiskamer. We spenderen geen geld aan dure achtergronden. Die monteren we met Photoshop. Dat is niet alleen goedkoop maar werkt ook heel flexibel en snel.

In deze workshop leer je zowel de basis lichtopstelling met 1 studiolicht als de nabewerking om tot een Fine Art portret te komen.

Studiofotografie – details

Online fotobespreking

Stuur me je beelden en ik bespreek ze. Tijdens een online zoomsessie van 45 min ga ik heel grondig door je foto’s die je me op voorhand gestuurd hebt. Met de juiste feedback zet ik je op weg om betere foto’s te maken.

Fotobespreking – details