Workshop straatfotografie Oostende

Honden en baasjes

spelen met licht en schaduw

Hack eens een fotoshoot

’s Avonds stopt het niet


Terug naar overzicht workshops

Foto workshop: straatfotografie Oostende

Straatfotografie is leuk om te doen. Veel fotografen hebben echter een schroom om vreemden op straat te fotograferen, en zeker al van dichtbij. Hoe doe je dat? En wat mag je wettelijk doen? Met praktische tips en opdrachten help ik je van die schrik af. Nadien ga je vol goesting alleen de straat op en fotografeer je vol zelfvertrouwen wat jij wilt.

Oostende is de boeiendste stad die we hebben aan onze Noordzee. Het is heel moeilijk kiezen uit de vele locaties die de het fotograferen waard zijn. Er is natuurlijk de zee zelf met een mooi staketsel en een strekarm. Overal kom je geweldige streetart tegen. En dan heb je nog de vele verborgen parels over de hele stad verspreid.

Met een kleine groep van maximum 8 personen gaan we de mooiste plekjes van Oostende zien. Zowel gekende als minder gekende plekken zitten in het parcour.

Mensen op straat fotograferen is voor velen een extra moeilijkheid. Hoe doe je dat? Spreek je ze aan of juist niet? Omdat zoveel mensen hiermee worstelen ga ik er extra aandacht aan besteden. Met enkele handige tips heb je door dat het echt niet zo moeilijk is als het lijkt.

praktisch

Zaterdag 23 dec 2023 (13u – 16u)
Prijs: 97€ incl BTW + drankje bij nabespreking

voor wie?

Voor iedereen die gebeten is door fotografie en wilt bijleren. Zowel beginners als gevorderden kunnen aansluiten. De workshop kan je volgen met gelijk welk materiaal. Ik leer je vooral beter kijken en durven onbekenden fotograferen.

inschrijving

Stuur een email naar foto@kattoo.be met vermelding “Workshop straatfotografie Oostende”. Dan bezorg ik je alle nodige informatie. De workshop gaat door vanaf 4 personen.

Max 8 personen.

Programma

We starten aan het station van Oostende. Vandaar wandelen we naar de mooiste plekken van de stad. Je krijgt overal ruim de tijd om rustig foto’s te maken.

Je krijgt extra tips over de beste instellingen voor straatfotografie en enkele opdrachten om praktisch mee aan de slag te gaan. Je leert meer over de privacy wetgeving bij het fotograferen van mensen in het openbaar en openbare gebouwen en kunstwerken. Hoe fotografeer je vreemde mensen? Spreek je ze aan of juist niet? Ook hiermee gaan we concreet aan de slag zodat je over die schroom heen geraakt.

We sluiten af met een drink en een nabespreking in een gezellig café.

wat bij slecht weer?

Als de voorspellingen echt te slecht zijn kan de workshop geannuleerd worden. In dat geval krijg je een tegoedbon voor een andere datum. Bij beperkte neerslag gaat de workshop gewoon door.

Terug naar overzicht workshops