Workshop AI Stable Diffusion

AI in architectuurfotografie

AI in productfotografie

AI in foodfotografie

Terug naar overzicht workshops

Introductie in Stable Diffusion

Elke dag komen er nieuwe AI tools uit die je als fotograaf kunnen helpen om hele toffe dingen te doen. Stable Diffusion vind ik als fotograaf zelf heel interessant. Je kan veel meer dan met prompts foto’s genereren waarvan je alleen maar kan hopen dat het iets oplevert wat je in gedachten had. Stable Diffusion heeft heel wat tools aan boord om vertrekkend van beeldmateriaal heel gericht de compositie of de kleur van een foto over te nemen. Of je neemt de stijl van één foto over en de pose van een andere. De mogelijkheden zijn heel uitgebreid.

praktisch

Maandag 1 juli 2024 (10-17u)

Locatie: Gent

Prijs: 390€ incl BTW

Inbegrepen
Koffie, thee, water en broodjeslunch
PDF met overzicht van de geziene leerstof

voor wie?

Voor iedereen die wilt starten met Stable Diffusion en niet weet hoe eraan te beginnen.

Programma

We overlopen het programma zodat je een inzicht krijgt in wat het kan doen. Je oefent zelf gaandeweg op je eigen laptop zodat je op het einde van de dag met beelden naar huis gaat waarop je terugvallen bij het verder bestuderen van het programma. De nadruk ligt voorop op het maken van beelden vertrekkend van bestaande foto’s, tekeningen of collages die je eerst in Photoshop gemaakt hebt. Doel is om met de tools te werken die zoveel mogelijk controle geven over ons eindbeeld. AI is vooral veel giswerk. Soms krijg je snel wat je wilt, maar andere keren kom je niet eens in de buurt. Met ControlNet gaan we dat giswerk zoveel mogelijk naar onze hand proberen te zetten.

inschrijving

Stuur een email naar foto@kattoo.be met vermelding “Workshop AI”. Dan bezorg ik je alle nodige informatie. De workshop gaat  al door vanaf 4 personen.

Terug naar overzicht workshops