Workshop straatfotografie Gent

Combineer elementen

Wacht op het juiste moment

Regen heeft zijn eigen charme

Gebuik reflecties

Terug naar overzicht workshops

Foto workshop : straatfotografie

In straatfotografie kan je volledig je goesting doen. Je werkt niet voor een klant of om een bepaalde boodschap te brengen, hoewel dat wel kan. De kunst van het fotograferen zelf is doel op zich. Je gaat als een vrijbuiter op stap op jacht naar die ene unieke foto. Het is de leukste manier om heel veel te fotograferen en zo beter en beter te worden.

In straatfotografie vindt iedereen zijn eigen ding want het heeft het allemaal: documentaire, reportage, architectuur, portret. Vreemde mensen fotograferen is iets waar heel veel mensen moeite mee hebben. Daarom besteden we hier in de workshop dmv korte opdrachten extra aandacht aan zodat je leert hoe je mensen aanspreekt of hoe je ze ongemerkt fotografeert.

De groep wordt bewust klein gehouden tot maximum 8 personen zodat iedereen voldoende begeleiding krijgt.

praktisch

Zaterdag 1 juni 2024 (14u – 17u)
Prijs: 97€ incl BTW + drankje 

voor wie?

Voor iedereen die zot is van straatfotografie en graag bijleert.

  • wat zijn de beste instellingen?
  • spreek je mensen aan of juist niet?
  • hoe overwin je je schrik om vreemden te fotograferen?
  • hoe zit dat nu met de privacy wetgeving?
  • met welke compositietips maak je betere foto’s?
  • welke andere handige tips maken van jou een betere straatfotograaf?

inschrijving

Stuur een email naar foto@kattoo.be met vermelding “Workshop straatfotografie Gent”. Dan bezorg ik je alle nodige informatie. De workshop gaat door vanaf 4 personen.

Max 8 personen.

Programma

We bespreken kort enkele praktische tips rond materiaal en instellingen. We zorgen dat je toestel goed is ingesteld om op straat snel te reageren zodat je geen kostbare tijd verliest als je iets interessants ziet.

Als je goed bent warmgelopen krijg je hele praktische opdrachten om mee aan de slag te gaan. Op die manier ga je al doende tips in de praktijk omzetten. Doen is de beste manier om het effectief onder de knie te krijgen. Doordat we met een kleine groep zijn heb je voldoende de kans om je te laten bijsturen waar nodig.

Terug naar overzicht workshops